Utvärdering av periodisk fasta


Nu har jag testat periodisk fasta under i stort sett hela sommaren och jag kan bara konstatera att jag gillar det mer och mer. Under sommaren har en vanlig dag för mig sett ut som så att jag har gått upp vid sextiden och börjat jobba vid sju. Jag har ett ganska fysiskt jobb så jag var lite orolig för hur det skulle gå med att inte äta någon frukost men det gick jättebra. Varenda dag var jag lite hungrig runt tiotiden men det gick snabbt över. Mitt första mål åt jag vid halv ett på dagen och arbetspasset innan lunch var det som gick snabbast på dagen och jag kände aldrig att jag var trött eller saknade kraft för att jag inte hade ätit. Maten brukade bestå av kyckling, ris och nötter för att öka kalorimängden samt vatten att dricka. Det var relativt stora portioner eftersom målet inte var någon viktförlust.


Under eftermiddagen kunde jag sedan äta en chokladbit emellanåt och när jag kom hem från jobbet vid halv fem åt jag ännu en måltid innan träning. Efter träning försökte jag äta en väldigt proteinrik måltid, gärna bestående av några ägg och en proteindrink bland annat. Kvällsmaten skulle intas innan halv nio för en korrekt 16/8 periodisk fasta men ibland kom jag hem lite senare och fick skjuta på tiden en kvart eller två eftersom mat efter träning är väldigt viktigt.

Så har de flesta dagar sett ut även om jag vissa dagar fått gå upp tidigare på grund av övertid har jag ändå klarat mig utan några problem. Det enda jag tagit för att stimulera hungern är vatten och sockerfria tuggummin vilket jag tycker fungerar alldeles utmärkt. Jag har även kunnat äta i princip vad jag vill under mitt ätfönster och ändå lyckats hålla formen någorlunda. Målet var som sagt inte viktnedgång och jag fann heller inga problem med att få i mig det jag behövde äta under en dag på endast 8 timmar.Jag rekommenderar verkligen att testa på periodisk fasta. Själv hade jag tänkt att köra det nu under hösten men får se hur det blir eftersom jag tänkt att lägga på mig lite vikt. När våren kommer sedan så ska jag definitivt ta upp periodisk fasta igen.

För dig som behöver påminnas om vad periodisk fasta var nu igen titta in inlägget om Periodisk fasta


Pain is just weakness leaving the body...

Gillade du detta? Läs då gärna även om:2 kommentarer:

Noshorning sa...

Låter riktigt najs. Det där att man ska äta lite och ofta har aldrig fungerat för mig.

Jag brukar käka 2-3 ordentliga mål om dagen och sedan inget alls mellan dem. Ska kanske prova periodisk fasta!

Jeppi sa...

Några aningar om ca hur mycket protein du fick i dig per dag?

Skicka en kommentar