Alternativ sommarträning: Höbalar

När man bor ute på landet och har långt att åka till närmsta gym så får man passa på och ta vara på de tillfällen som ges när det kommer till träning. All träning är ju bra träning får man ju tänka och ute på landet finns det många möjligheter till lite extra träning i form av lite kontroversiell gymutrustning. Nämligen i form av höbalarDessa stora runda åbäken som ligger ute i åkrarna är perfekta att tampas med för ett extra gympass. Dels kan man knuffa dem för att stärka upp hela muskulaturen, men särskilt benen där du på de största och tyngsta höbalarna får ta i riktigt rejält, särskilt när de är blöta och väger hundratals kila (vet av egen erfarenhet). Du kan även köra en enkel hinderbana där du springer och snabbt hoppar upp på ena sidan och ner på andra sidan för att rusa vidare till nästa bal. Då övar du upp både styrka, kondition men framförallt spänsten i kroppen.
Denna typ av träning kan lämpa sig för kampsportare då att tampas med balar lätt kan jämföras med vissa vanliga moment som används inom kampsport som att försöka knuffa motståndaren eller snabbt komma upp på fötter igen för att fightas (eller fly). Träningen tillåter även att man kan njuta av vädret och solen och frisk luft skadar ju aldrig. Tänk bara på att ni har lov från ägaren att göra detta och det krävs egentligen bara en bra höbal som kan antingen rullas fram och tillbaka eller springa, ta sig över, springa, vända och ta sig över igen. Kan låtar som en konstig träning men testa och se vad ni tycker om ni har möjligheten. Läs mer om att träna kampsportPain is just weakness leaving the body...

Gillade du detta? Läs då gärna även om:1 kommentar:

Nyymaans Träningsblogg sa...

Härligt tips! Min hyresvärd är bonde så jag får väl fråga honom om lite höbalar när jag inte orkar ta mig till gymmet ;)

Skicka en kommentar