Varför ska du ställa upp i en löptävling


De flesta människor som springer deltar aldrig i en löptävling men även om du inte är någon atlet har det fördelar att ställa upp på en löptävling

1 Motivation: Genom att ha ett bestämt datum att träna inför ökar motivationen till att ge sig ut i löparspåret och prestera bättre för varje träningspass, inte minst för att kunna prestera bra på tävlingen.

2 Sociala relationer: I de större loppen deltar många människor och chansen är stor att du känner en eller annan om dina vänner tränar. De finns även många deltagare som springer i de mindre loppen och chansen är stor att du träffar någon du känner igen hemifrån som du kan bygga vidare din relation på och skaffa en ny vän, träningspartner eller kanske mer nu när ni bevisligen har gemensamma intressen och ett gemensamt samtalsämne.

3 Träningsresultat: På träningen är de svårt att pressa ur sig själv det där lilla extra och det är inte alltid det bästa att varje träningspass ge max. Men på tävling får man lite extra energi och får ta i ordentligt samt att man kan planera in så man har de bästa förutsättningar och förutom en tävling får man ut ett riktigt bra träningspass.

4 Tillfredställelse: Ju mer tveksam du är till att genomföra ett tävlingslopp desto nöjdare kommer du att vara när du väl genomfört det, oavsett tid. Du tävlar mot dig själv och dina egna förutsättningar så kämpa på.

5 Upplevelsen: Sist men inte minst är hela upplevelsen i sig. Många tävlingar är som rena folkfester och folk tar sig ur hus och hem för att komma och titta och heja. Ibland får du även chansen att springa på rundor som normalt sett skulle vara svåra eller omöjliga att göra till vardags. Så ta chansen och ställ upp på löptävling nu under sommaren.

Principerna för varför du ska ställa upp på en tävling gäller likväl för löpning som för många andra sporter. Inom kampsporten kan det vara väldigt utvecklande att ställa upp i en tävling prestationsmässigt och tekniskt sett men även socialt då man får chansen att träffa andra människor med samma intressen. Så tveka inte, tävla!Pain is just weakness leaving the body...

Gillade du detta? Läs då gärna även om:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar