100 saker du bör göra innan ett svart bälte

Att få det där svartbältet är väl något vi alla vill men man vill ju även vara ett värdigt svartbälte och för att bli det kommer här en gedigen lista på 100 saker du ska uppnå innan du får ett svartbälte i BJJ.
 1. Gilla Jiu-Jitsu.
 2. Älska Jiu-Jitsu.
 3. Respektera Jiu-Jitsu.
 4. Lär dig att balansera kraft och teknik för att kämpa så länge du kan utan att tröttas ut.
 5. Förstå att bältet inte är det enda målet, utan resultatet av ansträngning och lärande. Den vars enda mål är att få en ny grad begränsar sin egen potential som är okänd. Istället för att fokusera på bältet tänk på de tekniska aspekterna av fighten istället.
 6. Känn till hela grundläggande programmet ut och in, bak och fram
 7. Studera självförsvarstekniker på djupet. Eller planerar du att vara den typ av svart bälte som misströstar bara  för att ta sig ur ett grundläggande stryp?
 8. Ha ett ansträngande träningspass med din egen tränare.
 9. Skaffa många nära vänner på klubben.
 10. Åk på en turnering - och återvända hem med en guldmedalj.
 11. Deltag i den öppna viktklassen.
 12. Inse att djupt, djupt nere så finns inte poäng eller klockan, det enda som är verkligt är tre små klapp.
 13. Delta i ett seminarium som genomförs av din största idol.
 14. Lär dig tala engelska. Jiu jitsun växer ut på andra kontinenter.
 15. Lär dig att utföra ett flygande armlås.
 16. Tävla i ett världsmästerskap.
 17. Uppfinn ett lås eller svep.
 18. Ge låset ett riktigt kreativ namn som " the flying butterfly ", "kill-that-sucka " eller "fireball", till exempel.
 19. Prova en mängd olika dieter tills du hittar  två eller tre som verkligen fungerar för att stimulera kroppen, före, under och efter tävlingar.
 20. Träna minst ett år av judo – om inte intensiv kast träning är vanligt i din klubb.
 21. Lär dig att förlora.
 22. Lär dig att vinna.
 23. Hitta märket på den GI som bäst passar din kropp.
 24. Friska upp ditt surfande, eftersom du måste delta i en Black Belt Surf Championship.
 25. Om surfing är inte din sak, arbete på en annan utomhusaktivitet för att sysselsätta dig de dagar du inte är på klubben.
 26. Lär dig att undervisa. Detta innefattar att veta hur man genomför en hel träning, planera uppvärmning för dagens särskilda övningar, para ihop eleverna ordentligt och varva ner studenterna innan du beger dig hem, t.ex.. "På brunt, kan en lovande idrottsman undervisa en klass under ett svart bältes tillsyn, som om det vore en praktikplats, ett test," föreslår instruktör Raphael Abi-Rihan.
 27. Läs IBJJF Jiu-Jitsus regelbok.
 28. När det svarta bältet närmar sig delta i MMA träningar, allmänt kännt som "slap"-sessioner. Ett träningspass med real life fight situationer är oerhört viktigt för att skärpa ditt självförsvar, genom att lära sig rätt timing för takedowns och borsta upp teknikerna på andra aspekter.
 29. Raka huvudet, även om bara en gång.
 30. Försök att ta privatlektioner - avgörande för raffinering av din teknik och lära tricks från din lärare.
 31. Erbjud dig själv som din tränares sparringpartner, särskilt i privata klasser, eftersom ni kommer lära er mycket.
 32. Sätt ihop en grundläggande bibliografi på kampsport. Ju fler böcker desto bättre.
 33. Kämpa med all din kraft för att hålla vad än för smeknamn du fått från att fastna.
 34. Om smeknamn stannar, lär dig leva med det.
 35. Kom på ett bra smeknamn för en träningspartner.
 36. Uppmuntra ett barn att börja lära sig jiu-jitsu. När allt kommer omkring är de framtiden för sporten.
 37. Lär dig självbehärskning.
 38. Använd din tekniska förmåga och uthållighet att komma ur en knipa. Äventyr är en del av varje svart bälte berättelse.
 39. Låt inte din jiu-jitsu gå dig till huvudet - hålla dig på jorden.
 40. Lär dig att reagera. Det finns ingen exakt vetenskap för att reagera på rätt sätt i varje situation, men professor Carlos Gracie Jr har en klassisk lektion för dig. När någon bekymrar dig, på bio, på planet eller någonstans, tänk innan du reagerar: tänk om denna person är Brock Lesnar, vad ska du göra då? För de timmar du har känt behovet av att ingripa, eller bara säga något till den jäkeln. Men gör det artigt - utan att gå på offensiven. Det spelar ingen roll om personen är en liten gumma, ett gäng tonåringar eller en UFC tungvikt.
 41. Glöm inte att träna grundläggande tekniker, och  hur man försvarar sig mot grundläggande drag.
 42. Skaffa dig en sjukgymnast som kompis som efter alla möten ger dig rabatt när  nya små skador dyker upp ...
 43. Ha ett favorit Açaí recept.
 44. Ta reda på när den bästa tiden på dygnet för dig att träna är, räkna ut om din kropp svarar bättre på träning hårt på natten, på eftermiddagen eller tidigt på morgonen.
 45. Skicka ett mail med beröm till GRACIEMAG.
 46. Skicka ett mail och kritisera GRACIEMAG-eller åtminstone föreslå en artikel som du vill ha skrivit.
 47. Studera din sports grundläggande historia, och vet vem Jiu-Jitsu pionjärer var och vad de gjorde.
 48. Varje vit bälte har sett dem hundra gånger, så titta på dem: titta om då och då, de storartade fighterna som visar Jiu-Jitsu i ringen – vet om de landvinningar Royce, Rickson, Renzo, Ralph och Minotauro gjort och förstå hur långt Jiu-Jitsu har kommit.
 49. Efter många år av skador, ta reda på ett lås du inte kommer att klappa ut på något sätt - ett fotlås, en giljotin ...
 50. Var flexibel, upptäck din favorit stretch rutin.
 51. Få dit bottom game i nivå med dina top game - eller åtminstone nära den.
 52. Sparra med idrottare från andra stilar, som brottare i submission wrestling,  judoka vänner och så vidare.
 53. Ha en massa samtal med högre rankade idrottare och gamla mästare.
 54. Glöm steroider.
 55. Dokumentera den bästa formen du någonsin varit i på foton. Förutom att fungera som ett register, kommer detta att motivera dig att hålla formen, även som år - och bälten - går förbi. Du kommer också ha en vacker bild en dag till att visa dina barn och barnbarn ...
 56. Åk på en oförglömlig resa till tävling eller träna jiu-jitsu med teamet.
 57. Representera vår Jiu-Jitsu utomlands.
 58. Testa dina kunskaper om jiu-jitsu teori i skriftliga tentamrn, som de som hölls på Escola Leão Teixeira i Rio eller på universitetet i Jiu-Jitsu i San Diego.
 59. Vänj dig vid obehag. När allt kommer omkring som Wallid Ismail skulle säga, "Det är stormigt hav hela tiden."
 60. Få nobben av kvinnor på grund av öronen.
 61. Ragga upp kvinnor på grund av öronen.
 62. Gå igenom minst 17 GI:s innan du når svart bälte. Om du inte gjort det, har du har inte gått igenom tillräckligt många ...
 63. Donera dina gamla GI:s till de behövande.
 64. Förstå hur din kropp fungerar, trots allt varje kroppstyp anpassar sig till Jiu-Jitsu annorlunda. Ditt spel ska vara i samklang med den typ av kropp du har att skryta med.
 65. Respektera vit bälten. Och blåa, lila ...
 66. Utveckla din mentala flexibilitet. Vid varje turnering, är det inte ovanligt att för eller senare har förutsättningarna förändringar innan striden ... "I dessa fall, slappna av och acceptera det. Att inte vara spänd tillåter dig att få ut det mesta av alla erfarenheter och utvecklas, "råder coach och tränare Martin Rooney.
 67. Absorbera allt ,oavsett vilken ny teknik du lärt, även om det inte blir din specialitet. Det kan mycket väl vara din motståndares.
 68. Minst en gång i livet, besluta dig att tävla i en turnering i sista minuten. Kom ihåg, det finns inget sådant som "perfekt" ögonblick för att tävla, bara gå ut och gör det - och vem vet? Det kan visa sig vara det perfekta ögonblicket.
 69. Klappa, klappa, klappa, om och om igen. Och, vem vet? Kanske till och med tuppa av från några stryp. Det är en del av spelet, och alltihop en erfarenhet att lära tills du har inretts med högsta graden.
 70. Gör en no-timelimit fight (åtminstone under utbildning), till avklapp.
 71. Om du har vänner i andra akademier, besök nya miljöer. "Jag skulle vilja ha tränat mer med andra idrottare som har testat min Jiu-Jitsu utan kravet att delta i turneringar. Jag känner att jag missat något för att jag inte har tränat med Amaury, Liborio, Roleta, Cachorrão och PE de Pano, avslöjar sexfaldige världsmästare Saulo Ribeiro.
 72. Var någons hjälte - även om det bara är din lillebror.
 73. Förklara Jiu-Jitsus filosofi mer än en gång till dina vänner, och förlora inte ditt tålamod när du hör, "Men kampsportare är alla rätt dumma, eller hur?"
 74. Bli inbjuden att hjälpa som dörrvakt på en väns fest, även om du artigt tackar nej, trots stolthets känslan inom dig.
 75. Ha en favorit Gracie.
 76. hjälpa till vid ett välgörenhetsprojekt som ett svart bälte bland dina vänner är inblandat i på något sätt du kan.
 77. Gör Jiu-Jitsu till en livsstil och gör det bästa av det. På så sätt bör du förstå att konsten är inte bara en sport.
 78. Upptäck vad envishet är i första hand - trots allt, det är nästan givet att du måste spendera tid vilandes på grund av skada. Trots detta, bli inte avskräckt.
 79. Vet att GRACIEMAG är den bästa Jiu-Jitsu tidningen i världen, och alltid se till att din kompis i kiosken reserverar en för dig.
 80. Lär dig vad uttryck i portugisiskan som "no-de-Porco", "creonte," calçar a "och" amassa Pão "betyder.
 81. Ibland lägg till ett "bro" i slutet av en mening, och vet att det aldrig går ur stil.
 82. Ta reda på vad som motiverar dig innan ett träningspass och vad som gör att du känner dig bättre efter en dålig dag på gymmet - det kan vara musik, läsa eller positivt tänkande.
 83. Utveckla din egen stil som en fighter.
 84. Utveckla din egen stil som tränare.
 85. Förstå att en utövare vinner ingenting från ett slagsmål och att man därmed utgör ett steg tillbaka i Jiu-Jitsus kamp för erkännande. Som Saulo bekräftar, "Jag har aldrig gett ett svart bälte till en skrupelfri person, eller ännu bättre, skulle den personen aldrig träna med mig eftersom jag inte skulle ha det i mig att lära honom."
 86. Hitta ett sätt att härleda glädje från de stora och små saker i Jiu-Jitsu, från uppvärmning till ens dåliga dagar på gymmet och förluster.
 87. Lär dig HLR.
 88. Lär dig att hantera rädsla, osäkerhet och ångest vi alla har inom oss, vissa mer, vissa mindre än andra. Det är därför tävling är en av de bästa platserna att lära känna oss själva och då inte bara som atleter. 
 89. Förstå ditt ansvar som en avancerad idrottsman. "Om killen har för avsikt att vara en lärare är ansvaret ännu större, eftersom du är en förebild kommer andra speglas av dig. Jiu-Jitsu har inte bara funktion att skapa bra fighters, utan att göra män som kan, värdigt och hedrande bära fram Jiu-Jitsuns flagga. Det är det största ansvaret ett svart bälte kan ha, "säger Robert Drysdale.
 90. Reflektera över dina misstag.
 91. Efter att ha vuxit av sina misstag, kasta dem från dina tankar.
 92. Se det svarta bältet som början, inte slutet på vägen. "Jag har förbättrat mitt game en hel del efter att ha nått svart bälte, berättar Marcelinho Garcia.
 93. Minst från brunt bälte och framåt, gör en no-gi tävling också.
 94. Var innovativ när du tränar.
 95. Inse så fort som du kan att dojon inte är en plats att tävla, utan en plats att öva positioner. "Endast genom att slå an och arbeta på dina svagheter blir du en välanpassad fighter. Denna verksamhet "vinna en rullning" är fånigt och begränsar en students lärande, " påminner Saulo Ribeiro om oss.
 96. Experimentera med andningstekniker och yoga för att förbättra din prestation som en idrottsman. Även om i skymundan på gamla dagar så har dessa resurser i dessa dagar i stort sett godtagits av de största- även i UFC.
 97. Förbered ditt tal till ceremonin när du får ditt svarta bälte.
 98. Skriv upp din egen lista på 50, 100 eller 200 mål som du kommer att uppnå när du får svart bälte.
 99. Tillämpa den viktigaste regeln i Jiu-Jitsu ("Minsta insats för maximal effektivitet") till ditt eget liv. Möt utmaningar på enklast möjliga sätt, eftersom detta kommer säkerligen vara det mest effektiva.
 100. Kliv av datorn och gå och träna!
Läs mer om att träna bjj
Jag har en bit kvar men det är ingen omöjlighet att klara av det flesta saker på den här listan. Jag ber om ursäkt för den dåliga svenskan i listan men det är jag och Google translate som gjort ett arbete tillsammans, listan i sitt ursprung finns att läsa på Gracie Magazine. Hittar du något som är alldeles fel, skriv en kommentar så fixar jag det.Pain is just weakness leaving the body...

Gillade du detta? Läs då gärna även om:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar