Om bloggen

Bloggen startades i samband med min första seriösa deff 2011 och var till för att motivera mig själv men även andra med mina inlägg.  Bloggen kommer handla om träning i allmänhet relaterat till styrka, löpning och kampsport, kombinationen av dessa och hur man motiverar sig själv till att fortsätta blandat med humor.
Jag är en lättviktare på ca 67 kilo utspritt på 174 cm som startade med styrketräning för många år sedan mestadels för att jag var så liten och klen. Efter gymnasiet, i lumpen, så började jag lära mig vad min kropp faktiskt kunde klara av, bara viljan fanns. Efter värnplikten behövde jag hitta nya utmaningar så började med Brasiliansk Jiu Jitsu i team Gracie Barra bara för att något år senare flytta till en stad som hade alla kamsporter man kan tänka sig utom just den jag sysslade med. Men de var bara och ta nya tag och starta sin egen träningsgrupp, samt testa på vad orten har att erbjuda i form av traditionell ju jutsu, sanshou, styrketräning samt en eller annan löprunda.
Får ofta höra att jag tränar på fel sätt. Gymkillar förklarar att jag inte kan bygga muskler om jag ska springa och hålla vikten för att kunna tävla, och klubbkamrater ifrågasätter varför man vill lägga på sig vikt och hur stel man måste bli av att gymma hela tiden. (Löpare känner jag inga…) Men mitt mål är inte att bli bäst på något, utan bra på allting så jag vet att jag tränar på fel sätt ur många synvinklar men på rätt sätt ur min synvinkel. Mitt mål är inte att vara bättre än andra utan att vara bättre än mig själv och tar därför en utmaning i taget.
Jag har ingen certifierad utbildning inom något område utan bygger mina inlägg på diverse litteratur inom området, det allvetande Google, erfarna tränare, sunt förnuft, mina erfarenheter, lite hälsosamt nytänkande samt icke att förglömma den kraftfulla placeboeffekten. Jag är inte den bästa källan för varken styrketräning, kampsport och särskilt inte löpning men möter sällan människor som är mer motiverade än mig själv. Så lita inte på vad jag säger framför någon annan utan testa själv.

Gillade du detta? Läs då gärna även om:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar