Enkel prestationsökning med matematik

Prestatsonsökning med matematik

Går det att öka prestationen med hjälp av matematik? Absolut och du behöver inte ens vara duktig på matte det handlar bara om ett litet knep som gör att du enklare klarar av att göra de där sista repetitionerna på gymmet eller orkar komma upp i de där 100 burpees:na som tränaren tjatar om. Är ni beredda på det magiska knepet? Här kommer det...

Räkna baklänges

Är det verkligen så lätt? Nja kanske inte men jag kan nästan garantera att du kommer klara av att prestera lite mer i.a.f. om du har haft svårt för det. När du börjar räkna från 1, 2, 3 o.s.v upp till 10 så är det mycket lättare att avbryta vid repetition 8 än om du börjar från 10, 9, 8 och vill sluta vi 3. Vi pushar oss själva för att göra det lilla extra eftersom vi vill inte sluta mitt i. Och har vi lite tur får vi rentav med en extra repetition i och med 0:an (10-0 istället för 1-10). Så testa denna metod nästa gång på gymmet.


Prestatsonsökning med matematik

Möter du istället på problem när du ska lyfta hantlar och lyfter varannan så du måste lyfta 20 gånger för och få ihop till tio repetitioner på varje hand är det ofta omotiverande att räkna förbi den där 10:an och det kanske blir krånglig att räkna baklänges. Räkna då varannan istället om ni inte redan gör det, lyft höger, vänster, 1, lyft höger, vänster 2. Det kommer genast gå lättare att få till några extra repetitioner eftersom det känns pinsamt och sluta när du bara räknat till 5.

Däremot kan det vara svårare att motivera sig själv till att göra 100 repetitioner av en övning och det är ju ingen idé att försöka sig på att börja räkna baklänges här heller för då blir de krångligare att räkna än att göra övningen. Bryt istället ner övningen i bitar. Säg att du ska göra 100 armhävningar och klarar lätt av 50 men sen börjar de bli tungt. Gör då 50 sen börjar du om att räkna från ett igen fast utan att stanna och vila och gör 20 till, sen 20 och sen avslutar du med att pusha dig själv till att räkna de där sista 10, för alla kan ju göra 10 armhävningar oavsett hur trött man är, eller hur? Och vips så har du gjort 100 armhävningar i ett svep. Det handlar om att sätta upp ett stort mål och delmål dit för att det ska bli uppnåeligt, detta gäller både i träningen generellt sett men även på respektive övning för att nå nya mål. Räkna till 100 är jobbigt, men att räkna till 10x10 är lättare.
Prestatsonsökning med matematik

Varför är det så här då. Jo för mycket träning är psykologiskt. Vi tror vi är tröttare än vad vi är och inte klarar av mer och då behöver vi lura hjärnan på något sätt.


Pain is just weakness leaving the body...

Gillade du detta? Läs då gärna även om:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar