Göteborgsvarvet - så var det äntligen dags

 Göteborgsvarvet Resultat
Idag är det äntligen dags för Göteborgsvarvet, eller ja äntligen är väl kanske fel ord eftersom jag fasat den här dagen sedan jag anmälde mig... Men men vad ska man göra när man är dum nog och anmäler sig år efter år. Hoppas på bra löparväder, hela knän, fritt spår och att viljan står sig på så att jag kan springa in med sekunderna och minuterna på min sida. Målet är att klara varvet under 1.50. Sprang första året med en rejäl dos av influensan kvar i kroppen på 2.18.36 (vådligt för hälsan) och lyckades i förra årets värmebölja förbättra den tiden till 1.57.03 när de flesta andra utom kenyanerna försämrade sina tider. I år har jag faktiskt tränat lite om än bara sju veckor så är det mångfalt bättre än de tidigare åren. Så nu är den stora frågan om detta kommer att hjälpa idag eller om mitt genuina hat gentemot löpning kommer att ta över. Det får vi se om några timmar. Wish me luck!

 Göteborgsvarvet Resultat


För er som ska springa eller sticka ner och kolla på starten så är här en karta att checka in innan ni kommer dit för att veta vart du ska ta vägen.

 Göteborgsvarvet tävlingsdagen

Vad som än händer så är det iaf dags för en kall härlig bira ikväll, första riktiga bärsen på 7 veckor efter en ändå ganska gemytlig nykterhetsperiod. Vill passa på att ge en eloge till min mamma med som i samband med min nykter höll sig rökfri med dealen att när jag börjar dricka får hon börja röka igen, förhoppningen är att hon håller sig ifrån det för rökning förpestar bara inte ditt eget liv utan alla runtomkring dig med.

 Göteborgsvarvet Resultat
SÅ JÄKLA UNDERBART!!!

Trots att alla människor är så långsamma att de tog en halvtimme i varje vattenstation och jag inte kunde göra nån slutspurt och trots att jag sprang i mål knappt andfådd men med trasiga ben på grund av att knät la av vid 18 km så sprang jag ändå in på 1 h 46 min och 39 sekunder. SÅ JÄKLA UNDERBART!!! Vet att de är ingen jättebra tid för en löpare men jag är ingen löpare. Jag hatar att springa så det är ändå helt jäkla underbart. Nu ska jag iväg på buffé och dricka för första gången på 7 veckor... Mer uppdateringar om loppet kommer när jag har tid och även lite bilder förhoppningsvis :D :D :D

Här kommer en film vid 15 km där man ser de främsta löpare komma, kolla in farten på dem.Som ni kanske förstod så är jag rätt nöjd över dagens prestation. Skiter verkligen fullständigt i att de finns de som springer snabbare än mig för de starta inte samtidigt och sprang inte med samma förutsättningar som jag hade. Loppet var faktiskt rätt behagligt att springa. Kände inte av några större bekymmer de första 15 kilometrarna. Vädret var i stort sett perfekt med medvind emellanåt och friska fläktar emellanåt, stiltjen orskade en rejäl svetlukt dock. Synd var bara hur långsamt alla sprang. Jag är inte den som är kritisk utan alla springer efter sina egna förutsättningar, men i startgrupp 6 så trodde jag det skulle vara bättre. Väldigt irriterande med alla människor som gick och småjogga om man ser prestationsmässigt, fanns ingen möjlighet att ge en ordentligt slutspurt heller vilket var synd, gillar att var trött efter ett lopp. Men jag tog mig runt trots att jag hoppade över en del vätskestationer, magen krångla och knät la av vid 18 km. Men då är det bara o bita ihop och köra på ren vilja. Ser man på mina mellantider kan man dock se att ja va långsammare under den senare delen.

 Göteborgsvarvet ResultatMen det var för jäkla underbart att gå ut och käka med jujutsu gänget efteråt. Första välförtjänta bärsen på länge och det blev 5-6 som följde på den. Så jäkla gött. Imorrn däremot ska man sitta i sekritariatet och dömma jujutsutävling så får se hur det går. Men med den här dagen är jag nöjd. För övrigt så slog jag både Mats med 3 minuter som varit min mätsticka för prestationer men även Österlund, en gammal värnpliktskamrat, med 8 sekunder om man räknar till deras bästa tid någonsin. Det gör mig väldigt nöjd och det var (för ett tag) den sista gången jag behövde springa Göteborgsvarvet. Nu blir det dags för nya utmaningar, Midnattsloppet under 45 härnäst ;)

För att se alla resultat titta på Göteborgsvarvet resultat.

Härnedan kommer lite mer bilder från innan och efter varvet. Tobbe som var fascinerad av alla Bajemajor, jag som byter om i vad jag senare upptäckte var en myrstack samt lite stretching efter varvet före 2 timmar bilresa hem.

 Göteborgsvarvet Resultat Göteborgsvarvet Resultat


 Göteborgsvarvet Resultat Göteborgsvarvet Resultat


 Göteborgsvarvet Resultat Göteborgsvarvet Resultat
Mer bilder från folkfesten som är Göteborgsvarvet.


Pain is just weakness leaving the body...

Gillade du detta? Läs då gärna även om:2 kommentarer:

Anonym sa...

Kommer vi att få en recension av årets lopp på bloggen? Vore trevligt att läsa om ;)


MVH
Andreas

Martin sa...

det kommer, jag var bara tvungen att springa det först ;)

Skicka en kommentar