Köpa skivstång - för att kunna styrketräna basövningar hemma

En skivstång är något alla hemmagym bör ha och kan med fördel köpas in samtidigt som hantlarna i ett större paket för att spara tid och pengar. Jag gjorde tyvärr inte så men det blev ingen större skillnad. Stänger finns i lite olika format men jag rekommenderar en vanlig rak skivstång av samma cirkelbredd som dina hantlar. Längd beror lite på hur mycket plats du har, ju längre desto tyngre blir den ju så det är ju positivt. Helgjuten eller med skruvning i mitten tror jag inte heller har så stor betydelse. Min har skruvning och jag har aldrig haft ont av det. Samma sak med vart du köper in skivstången som på hantlarna, 5 kilo väger 5 kilo oavsett märke. Så ta gärna ett billigt ställe som Rusta eller något annat du hittar. Detta råd gäller främst vikter, när det kommer till deras övriga träningsutrustning vill jag inte uttala mig...
På jula säljer det enbart Skivstång med 25 kilo för 695kr vilket kan vara i smarrigaste laget men de har däremt ett bra paket med Skivstång+hantlar 72,5 kilo för endast 1295 kr (rea för tillfället) vilket är grymt prisvärt.

Z-stång, curlstång eller allt vad de nu heter i alla ära men fyller de egentligen någon större funktion? Vill du ha det så köp det. Men behöver du det? Själv klarar jag mitt utan dessa även på gymmet som har dem liggandes där. De fyller ingen störr funktion och i princip alla muskelgrupper kan med fördel tränas utan dem.
Lite tips när det kommer till skivstången för att ha bättre koll kan vara att se till att ha några lättare vikter fastsatta längst in på stången så att den alltid motsvarar en viss vikt. T.ex. så väger min stång 6 kilo, jag har därav längst in satt på en 2 kilos vikt på vardera sidan innan jag sätter på de stora vikterna. Därav räknar jag med att min stång väger 10 kilo och börjar räkna utifrån de stora 5 kilos vikterna istället. Det kommer spara en massa tid när det kommer till att räkna ut vad du ska lyfta och de där små vikterna brukar ändå bara ligga på golvet och vara i vägen.

Pain is just weakness leaving the body...

Gillade du detta? Läs då gärna även om:1 kommentar:

Magnus sa...

Tack för en informativ post för träningsutrustning. Har letat runt en del för köpråd för hantlar och skivstänger. Ps en annan sida som har bra köpråd för hantlar och skivstänger...Skivstång.nu

Skicka en kommentar