Ont i underarmarna efter träning

Ont i underarmarna efter träning

Får du också ont i underarmarna efter ett hårt bicepspass på gymmet? En strålande smärta som framförallt kommer fram när du tränar biceps hårt men som finns där hela tiden. Smärtan är ungefär som benhinneinflammation känns på underbenet fast i underarmarna istället. Denna smärta beror troligtvis på att du är svagare i underarmarna än i biceps så en långsiktig lösning kan vara att börja träna underarmarna mer flitigt än tidigare. Men det finns även en direkt lösning. Ta en titt på filmen.

För att effektivt få bort smärtan på direkten är att göra omvända (överhandsgrepp) bicepscurls med hantlar som på filmen men med väldigt lätta hantlar, typ 3-5 kilo. INTE MER! Tanken är att du ska lyfta vikten och sedan gå väldigt långsamt neråt i den excentriska fasen, vi talar här om 10-15 sekunder, så mycket långsammare än på filmen. Skillnaden är att han tränar underarmarna, du vill rehabilitera dem för att kunna träna.  Upprepa detta ett par gånger så ska du se att smärtan förhoppningsvis försvinner. riktvärdet är 3 set á 15 repetioner vilket är väldigt lång tid. Min smärta i underarmarna brukar avta efter bara en fyra fem repetitioner oftast. Jag m.fl. har med framgång direkt fått bort smärtan i underarmarna och kunnat köra hårt med biceps direkt efter utan någon större smärta kvar alls. Men glöm inte av att träna underarmarna så att problemet försvinner. Då är den övningen (omvända bicepscurls) som visas på filmen en bra variant.
Pain is just weakness leaving the body...

Gillade du detta? Läs då gärna även om:2 kommentarer:

Anonym sa...

Smärtan minskade avsevärt!

Anonym sa...

Riktigt bra tips! Har bara använt mig utanför träning så har inte sett resultat vid biceps träning utan bara i vardags livet, men där hjälpte det mycket!

Skicka en kommentar