Deffa - Konsten att deffa för en nybörjare

Deffa är ett slangutryck som kommer ifrån ordet definiera och deffa syftar på att minska fettmassan och behålla muskelmassa för att tydligare definiera den befintliga muskulaturen. Det är möjligt att bygga muskler under deffen men det är svårt, ger små resultat och kräver att du följer kroppens proteinsyntes och annat komplicerat. Men det huvudsakliga målet under deffen är att bränna fett och det gör man genom ett kalorieintag som är mindre än förbrukningen. Deffen är ganska välanvänd och populär men för framgång bör den kombineras med en bulkperiod innan eller under en del av året åtminstone, här finns information om bulk.
Detta kalorieunderskott under deffen behöver inte ske genom att du nödvändigtvis minskar matintaget utan kan genomföras genom ökad träning och därmed ökad förbränning, men bäst är en kombination av båda. Att under deffen minska kosten lite grann och öka förbränningen genom mer träning av förbränningslaget. Ett kilo fett på kroppen är ungefär 7000 kalorier vilket innebär att ett kalorieunderskott på 500 kalorier om dagen under deffen ger att halvt kilos viktnedgång i veckan vilket kan vara ett bra riktvärde. Men om du är som jag och inte orkar räkna så här exakt på kalorierna så kan man titta över sin kost och göra en del förändringar under deffen istället. Det jag tänkt mig att göra under min deffperiod är att:

- Nolltolerans på godis, cola, skräpmat och alkohol
- Undvika bröd i största möjliga mån
- Byta ut alla mejeriprodukter som mjölk till låg fetthalt istället
- Öka antalet repetitioner och minska vikten på styrketräningen, även minska vilotid mellan set.
- Öka förbränningen dels genom träning men även genom att gå mycket
- Men framförallt inte sluta äta eller äta för lite för det kan ha motsatt effekt och vara farligt
Följer du redan dessa tips utan något resultat kan det vara dags och ta tag i det och börja räkna kalorier, själv har jag inte haft det problemet (än), det är viktökningen som är bekymret istället.
Lycka till med deffen så syns vi på beachen till sommar´n ;)

Pain is just weakness leaving the body...

Gillade du detta? Läs då gärna även om:2 kommentarer:

Daniel sa...

Halloj! Trevlig hemsida! Jag har själv skrivit ihop lite av en deffguide som du kommer till om du klickar på mitt namn!

Anonym sa...

Ett kilo fett är 7000 Kcal inte 700.

Skicka en kommentar